Veelgestelde vragen

Tot hoe laat kan ik bestellen?

Een doosje bonbons kun je tot 11:00 uur bestellen voor bezorging de volgende dag.  Wil je na 11.00 uur toch nog wat bestellen voor de volgende dag? Neem dan telefonisch contact met ons op.

* De bestellingen worden bezorgd door Post NL. Zij streven ernaar om alle pakketjes de volgende werkdag te bezorgen.

Kan ik mijn bestelling aanpassen?
Als jouw bestelling nog niet is gemaakt en/of is verzonden dan kan dat. Neem telefonisch contact met ons op! Houd hierbij je ordernummer bij de hand.

Kan ik een bezorgdatum kiezen?
Ja, dat is mogelijk! Je kunt tijdens het bestelproces jouw gewenste bezorgdatum kiezen. Indien je jouw bestelling voor 11:00 uur plaatst dan zorgen wij er samen met Post NL voor dat jouw bonbons er op de eerstvolgende dag is. Post Nl bezorgt het overgrote deel binnen 24 uur. De bezorging zal dus 1 dag na verzending plaats vinden. Helaas kunnen wij niets garanderen!

Welke bezorgkosten worden in rekening gebracht?
Al onze bonbons versturen wij per brievenbuspost, tenzij de bestelling groter is. De verzendkosten zijn als volgt:
Pakket: €7,50
Brievenbus: €4,95

Wat als ik niet thuis ben?
Is er niemand thuis? Staat de postbode voor een dichte deur? Zijn er ook geen buren thuis?  Dan probeert de postbode het de volgende dag opnieuw. De gelukkige ontvanger ontvangt hiervan een briefje in de bus. Wordt het pakket geweigerd door de ontvanger? Dan zal de postbode deze weer mee terugnemen. Van Otten kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Als dit gebeurt, nemen wij contact met je op en kijken we samen naar een passende oplossing.

​Bestelling betalen

Hoe kan ik betalen?
Je kunt bij ons betalen via iDeal.

Bedrijven kunnen op factuur betalen. Dit in overleg.

Factuur per email
Wij versturen de factuur van je bestelling per e-mail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, neem dan contact met ons op.